Selecteer een pagina

Links naar bestaande corona-hulp & INitiatieven 

 

 

Samen staan we sterk! Samen vechten we tegen het coronavirus.
Binnen en buiten de kerken van de Bommelerwaard worden initiatieven genomen om mensen te bemoedigen en weerbaar te maken, om allerlei problemen die zijn ontstaan aan te pakken, om te zorgen dat geen mens verloren loopt.
Een aantal van die initiatieven vindt u hieronder.
Mist u belangrijke initiatieven? Geef dan informatie daarover door aan Paterputman@gmail.com

Tijd voor actie!

Anneke een nacht naar buiten.

Zij naar binnen.

Eén van de grootste hulpvragen van onze tijd ligt buiten de grenzen van ons eigen land. Op dit moment zijn duizenden vluchtelingen op Lesbos in nood. Movement On The Ground kan hen helpen als één van de weinige organisaties die nog in de kampen mag werken. Zij zorgen voor betere woonomstandigheden en een zo hygiënisch mogelijke omgeving waarin overdraagbare ziekten als corona minimale kansen krijgen. Ook in de Bommelerwaard wordt op een creatieve manier geld ingezameld.  

Anneke deed mee aan deze actie deze van Movement On The Ground. Tijdens Koningsnacht hebben zoveel mogelijk mensen in de achtertuin of op het balkon geslapen. Als daad van betrokkenheid creëerden zij het grootste kamp van Nederland. Anneke een nacht naar buiten, zij naar binnen.

Hoewel Koningsnacht al is geweest kunt u nog steeds deze actie van Movement On The Ground steunen. Doneer hier onder en help de vluchtelingen op Lesbos!

Berenjacht

Een initiatief om kinderen te vermaken is vanuit Australië en België overgewaaid naar Nederland. Mensen zetten massaal knuffels voor het raam zodat kinderen tijdens hun wandeling op ‘berenjacht’ kunnen.

Het initiatief is bedacht om kinderen af te leiden in deze coronacrisis. Het prentenboek ‘We gaan op berenjacht’ uit 1995 van Michael Rosen en Helen Oxenbury zou de inspiratie zijn geweest voor de actie.

‘Wij gaan op berenjacht’

 

”Het is de bedoeling dat mensen een knuffelbeer voor het raam zetten zodat kinderen tijdens hun wandeling op zoek kunnen naar de beren”, vertelt Nina, oprichter van de Facebookpagina ‘Wij gaan op berenjacht’.

Haar zus die in Australië woont, vertelde haar over de succesvolle berenjacht. ”In de eerste instantie dacht ik dat het hier niet zou werken vanwege de angst om naar buiten te gaan. Maar toen ik eenmaal de pagina had opgericht kwamen er veel reacties op.”

Op de pagina wordt benadrukt dat iedereen de regels van het RIVM in acht moet nemen. ”Als wij naar buiten gaan dan houden we ook rekening met de 1,5 meter afstand. Het niet de bedoeling dat we met zijn allen de straat op gaan.” https://berenjachtkaart.nl/

Bron: Talpa & Bommelerwaard

 

Welzijn bommelerwaard

Welzijn Bommelerwaard staat voor verbinding, binnen de stedenen dorpen in de Bommelerwaard. Ze verbinden bewoner tussen elkaar zo ook onze website. https://www.welzijnbommelerwaard.nl/

 

Coronahulp Maasdriel

een babbeltje maken via de telefoon. Meer hoeft het soms niet te zijn voor degenen die door alle maatregelen rond het coronavirus aan huis gekluisterd zijn. Burgers die hulp nodig hebben of die willen bieden weten elkaar steeds beter te vinden. Op deze speciale pagina vind je meer informatie over leuke inchoatieven.

Kijk op de facebookpagina

 

 

ONDERSTEUNING